Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhain




oktobers ljus
hemkomst
en insomnad Ferguson
brunnen gödsel bränd umbra och
rykande kopparkärl
votiveld mot himlens blåelse
- välsignade uppbrott
från de gröna klängenas hoppfullhet
roten till fullbordans sorg

hemkomst
i den astrakanblanka soluppgången
bruna höstlöv blåser över köksgolvet
- vem har varit här
östanvinden

en älg har vandrat genom huset
med frostångande mule
en hornkrönt gud
och plöjaren har somnat in i fåran

- kom
döende konung
av frånvaro och hemkomst
skogens vita pelare
bär upp sänghimlen av honungsljus
min famn är umbra
och jag omsluter dig
med förgängelsens sötma och prakt




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 397 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-28 22:21



Bookmark and Share


  wayward - taiga
Den här bjuder på helt fantastiska bilder. Upprepningarna av hemkomst stämplar in känslan i mig på ett underbart skönt sätt.

En annan upprepning som känns 'farlig' är det ovanliga ordet 'umbra' som kommer tillbaka i början och slut på dikten, detta har jag läst i en annan av dina dikter "droppa umbra" vill jag minnas, då blev jag helt tagen av ordet, tyvärr blev jag inte det nu, vet inte om jag törs påstå att det känns sökt, men jag ville bara påpeka detta ifall du inte givit det nån djupare tanke.

Vänlig häls
2006-10-29

  clematis
Maffig, jag tror det skulle vara svårt att beskriva samhain bättre
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger