Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skorstenen

som ett tempel i solen
på lagomt avstånd,
jag visste att det var där du var

fåglarnas kvitter ekade mot huskropparna,
jag satt på bänken
tittade på skorstenen i huset där du var
och visste att snart kom du gåendes
till middagsbordet och värmen

idag är det du som sitter och väntar
vid bänken
tittar mot templet i solen

fast nu syns den inte längre
av nybyggda hyreshus
nu är det jag som jobbar
i huset med skorstenen
men jag kommer hem till middagsbordet och värmen

fast aldrig kommer barndomen tillbaka




Fri vers av mmm...mia
Läst 300 gånger
Publicerad 2006-11-07 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mmm...mia