Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleks förbannelsen

- Hej.
-Hej.
- Jag har en förbannelse.
- En förbannelse? Är det allvarligt?
- Ja, den gör att pojkar aldrig kommer att älska mig på riktigt.
- Ojj, hur länge har du haft den då?
- Hela livet, jag föddes med den.
- Nej men stackarn, vad är det för förbannelse egentligen?
- Jag föddes vacker.
- Men lilla vännen, det är ingen förbannelse, det är ju jättebra! Då vill ju alla killar ha dig!
- Nej. Dom vill inte ha mig. De vill ha mitt utseende. Jag kommer aldrig att kunna få en riktig pojkvän som älskar hela mig för mig.
- Ja jo.

Nu blev hon stum! Hon tänkte efter ett tag.

- Men jag då?
- Vadå?
- Jag har också en förbannlse!
- Jasså, vilken då?
- Nästan samma som du. Jag är född ful, och någon pojke kommer aldrig att älska mig. De tittar inte ens åt mitt håll.
- Äsch, vad snackar du om? Du behöver ju inte göra dig till för att en kille ska gilla dig. Du behöver ju inte svamla runt med massa spel för att sen bli dumpad av att du visat ditt inre för någon. Du är ju du direkt.
- Men ingen kille ger mig chansen. Hade de gjort det så.

Hon tänkte efter.

- Man borde nöjja sig med mellan. Det är lagom.
- Ja, människor nöjjer sig aldrig! Silka kräk!

De gick åt var sitt håll och insåg inte vad de just sagt.
De klagade och klagade. Och slutade med att de klagade på att folk aldrig nöjde sig.

Lev nöjd. Sträva efter saker som går att sträva efter. Tillslut når du.




Prosa (Novell) av Uppochner
Läst 683 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-07 22:05



Bookmark and Share


  Patrick K
jag gillar denna, riktigt bra skrivet!
2007-09-06

  aol
oså fint blev berörd
2007-07-29

    Nicklas VIP
En väldigt bra och \"smart\" text. Fick mig att tänka lite. Du har nog rätt i att \"vackra\" tjejer har många efterhängsna killar. Killar som bara tänker med \"det lilla huvudet\" eller helt enkelt bara vill glänsa i hennes sällskap.

Samma sak med de som inte klassas som \"vackra\" (hur man definerar vackert vet då inte jag) de får inte \"chansen\" att visa sitt inre. De blir bortglömda.

Sorgligt, i båda fallen. Är väl samma sak för killar också, faktiskt.

Men är man ute efter kärlek, så måste man känna sig attraherad av personen, men framför allt, så måste man älska personens inre.

Vill folk få lite rajtan tajtan så kan de ju hänga på krogen och köra one night stands. Annars så bör man gå in helhjärtat för att lära känna personen bakom skalet, oavsett hur \"förpackningen\" ser ut.

Den man älskar, blir vacker.
2007-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Uppochner
Uppochner