Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hetta

i morgonljusets hetta dallrar luften
en luft full av dofter, ljud och insekter

barn skrattar, kvinnor ropar, hundar skäller
männen sitter vid sina små kaffekoppar
kvinnorna, barnen, männen, hundarna
alla är de nyvakna

dagen har precis börjat,
ingen vet vad den för med sig
allt är nytt

i morgonljusets hetta dallrar luften
en luft full av dofter, ljud och insekter

och plötsligt något annat

ett nytt ljud dyker upp vid horisonten
luften dallrar plötsligt av skräck

rotorblad piskar upp luften
piskar upp en känsla av hot, analkande fara

två helikoptrar
två bestyckade helikoptrar

paniken sprider sig, borden välts, kaffet rinner ut

missilerna löper sina banor från helikoptrarna till husen

röken lägger sig tät, kväljande
den förmår inte dämpa skriken

i morgonljusets hetta dallrar luften
en luft full av lidande, ångest och död

dagen har precis börjat
ingen vet vad den för med sig
allt är nytt

men allt är också som förr
allt är som vanligt
det finns knappt någon rörelse framåt
bara ännu en dag av krig och terror




Fri vers av FredrikG
Läst 436 gånger
Publicerad 2007-04-19 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FredrikG