Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
E.E commings dikt


Jag bär hjärtat ditt

Jag bär hjärtat ditt

Jag bär det i hjärtat mitt

Jag aldrig det saknar

Vart jag än går du går,min vän

Och vad som än sägs görs endast av mig

bär du skuld för, min kära

Jag räds inget öde ty du är ödet

min brud, jag äger allt ty vackraste

Du är min värld, min skatt

Här bor den djupaste hemlighet

ingen vet

Här är rotens rot, knoppens knopp

och himlens himmel

På livets träd, som växer högre än

själen kan hoppas

och sinnet kan gömma

och det är det under

som stjärnorna spritt

Jag bär hjärtat ditt

Jag bär det i hjärtat mitt.

 




Fri vers av horsepower
Läst 1342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-22 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

horsepower
horsepower