Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fragment från en dröm. Jag flydde. Inte från, inte av fruktan, jo från också, men mest till. Till friheten.


Eget ansvar

 

i yttersta
sista hand är jag alltid
mitt eget ansvar

jag vilar lätt på alltet
om inga krav
inga begär
ingen girighet
tynger ner

lättflyktig
på bara fötter
i alltets mossmark

under alltets lavtunga granar
växer lärdomarna
jag leker
flyr och väjer för grenarna

men i sista hand alltid
på eget ansvar
det står ristat i sten
och skrivet i vind

ingen undkommer




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-27 14:12



Bookmark and Share


  kia k-n
vacker dröm, och tänkvärt.
ja vi är vuxna nu, lever på eget ansvar
- både en frihet och en tyngd.
2008-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Ingen undkommer heller räkenskapsdagen.
2008-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger