Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dikt till Lasse när jag flyttade från Stockholm 1974


Avsked







AVSKED

Älskade, käraste, se inte på mig
när du säger att du måste gå
Jag har sedan länge anat och känt
att det skulle bli just så.

Vänd bort din blick så att du inte ser
hur mitt ansikte stramar i gråt
Allt är ju över. Sagan är slut
det kan du ej göra nå´t åt.


Känn ingen skuld utan somna in
på min kudde och låt mig vaka
Tids nog skall morgonen gry utanför,
då finns ingen väg tillbaka.

Du gav mig så mycket av ömhet och liv
Jag har just ingenting att klandra
Så innan du somnar och drömmer dig bort.
Låt oss hålla om varandra













Fri vers av Samsana
Läst 629 gånger
Publicerad 2005-09-11 13:15



Bookmark and Share


  Markattan
Ömsint, varmt och vemodsvackert skrivet.
2005-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Samsana
Samsana