Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag läste en vacker men sorglig berättelse på internet om en kvinna vars man dött. De väntade en son men bara 2 månader innan han föddes var mannen med om en bilolycka och omkom. Kvinnan ville inte inse att hennes man gått bort, hon fortsatte leva det liv


Vingar i höst


leendet finns där,
men det är allt för snett
ändå är hon det vackraste världen har sett
hon ser bara ljuset,
men lever i natt
hon ser livet här som en gyllene skatt
hon tror hon är lycklig,
hon tror hon är kär
men den hon älskar kommer aldrig mer att finnas här

de älskade varandra,
hon väntade hans son
de sa att han skulle döpas vid ån
som ett tecken på frihet,
i gryningens famn
de skulle leva lyckligt i ett främmande land
men att fadern bara finns där
som en ande på sin vind
får modern att inse tåren på sin kind

hon har bett varje kväll,
om fadern nu finns
att hon och sonen ska få leva,
det livet hon minns
dagar har vandrat,
år har nu gått
nya livsfrön i jorden
modern nu sått




Fri vers av ensmåstad
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-13 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ensmåstad
ensmåstad