Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luft

Du har alltid haft det.
Minerva huvud- och kropp,
Smala höfter som mina.
Jag fångar mig själv nuförtiden,
Halvstolt över ditt utseende.
De känner det också, de andra,
De trista,
Här i matsalen
I detta vänliga hotell för döende.
Som en vit staty
Pryder du deras hopplösa korridorer.
Inlindad i krämull med snödrivehår
Du sitter vid ett bord åtskild, ensam,
Deras drottning.
Vem av oss har förändrats? Du?
Äldre, kanske mindre,
Lagren av puder, för röda läppar,
Är inte värt besväret längre.
Det är jag som surgör,
Ändrad av
Viss förskjutning av molekyler.
Något har tinat, har gråtit.
Titta mamma!
Jag tar med mina söner,
En spetsklänning,
Denna burk med scharlakansröda vinterbär!
Och den här gången svarar du
Utan uppsåt,
Som en sjuk katt som litar på vänlighet.
Är det möjligt ?
Är vi tillräckligt starka tillsammans
För att trycka undan en enda tegelsten
Från den gamla blinda väggen av smärta -
Där gröna skott spirar?




Fri vers av lundagatan
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-11 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lundagatan
lundagatan