Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glyfen

nostalgi över gryningens spegel
mytisk, som det förflutna
då vi var redo
på en signal för händerna
att acceptera tecknet
som vinglaset accepterar alla vakor.
det är tydligt hur jag höll om dig
vid sprickan av vad som var ansiktet
som såg men inte ville helga.
och i cellen under pelarna
där människor säljs
för halsband och dess pärlor
hade dina blyögon upphettats till transparens
och den otydliga glyfen av ett hårstrå
på det spruckna altarbordet
som stjärnorna gnistrade för att vittna om
var tänkt att dechiffreras.
men det fanns ingen ödmjukhet,
ingen ödmjukhet.




Fri vers av lundagatan
Läst 27 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-07 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lundagatan
lundagatan