Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gröna stövlar i ny mercedes

I ny mercedes
kan vi åka i
och köpa gröna stövlar
för det har vi blivit tillsagd
är trendigt av
samfundet mikro-influencers
under senaste häxsabbaten
Att halv-frånsäga sig stadsliv
för att man är ju en
blå randig fristads-skjorta
i benmärgen
absolut inte någon björk-romantiker
som vill dricka krånglig öl
med rutig fleece på altan
och läsa innehållsförteckningen
på myggmedlet nervöst en månad per år
Så vi köper husen på landet
och har kvar
lägenheterna i stan
så kan vi vara där på sommaren
och klyva ved med dyr ny yxa
och låta byn dö
resten av året
Det känns inte så speciellt
häftigt att klyva veden längre
så jag köper med den hemifrån
men det vet inte de andra
jag visar veden för

*himlar med ögonen*
*kokar i svenskt tenn och trallvirke till räcke*

Neeej, nu tar du det på fel sätt
Jag menar inte att vara cynisk och hånfull
jag vill ju bara göra mig lite lustig
Ni är ju självklart också människor
(med barfota skor)
och jag trivs
marknaden är fri
köp och säsongsödelägg bäst ni vill
men då överdriver jag bäst jag vill
Vi kan bygga snögubbar
på landsvägen under vintern
och ta en pilgrimsfärd med familjen
för att köpa paprika




Fri vers (Fri form) av Gabrielw VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-05 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gabrielw
Gabrielw VIP