Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets blod

Jag tappar andan
Det han säger kan inte vara sant
Han pratar inte om mig
Inte ett ord kan vara riktigt
Klart att det gör ont
Men det är inte på grund av blodet
Blodet forsar genom mina ådror
Jag ser ju mina blåa blodådror på kroppen
Skulle dom vara blåa om inte blodet rann där?

På datorn får jag mitt besked bekräftat
Jag får själv titta
Det syns så väl att det sitter något i mina vener
Allting som han sa var sant
Mitt blod stoppar upp blodet
Det klumpar ihop sig så inget kommer förbi
Mitt ben är svullet och gör ont
Ibland är smärtan så kraftig att jag bara vill gråta

Väntan blir lång
Jag väntar på någon läkare med inrikting på medicin
Han ska förklara allt för mig
Just nu vill jag inte höra
Orkar inte
Är helt slut efter alla besked och all väntan
Det skulle inte bli så här




Fri vers av isoel
Läst 537 gånger
Publicerad 2005-11-17 14:15



Bookmark and Share


  Evelina
Ah, läskigt. Förstod först inte vad denna dikt hadlade om men ju mer jag läste klarnade det. Denna dikten är hårresande. Snyggt! Men ett tips bara, 6:e raden i första stycket. Det blir nog snyggare om du skriver ut "pga" istället för att ha förkortningen.
Bra!
2005-11-18
  > Nästa text
< Föregående

isoel
isoel