Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

räkna kråkor med mig
köpmangatan är borta
de gula trafikljusen
har slutat att brinna




august and everything after

 

det känns som
augusti
för det liksom
rosslar. något saknas
då konversationer
tryter

sedan finns du
din närvaro
liksom tar över

-

ett minne finns
om någons minspel
någon annans charm
en tredjes skådespel
den sistas vals

snart blir jag lämnad
inget är annorlunda
kanske en känsla

-

vem vet. kanske jag
försöker pussla
ihop mina borttappade
bitar
av glas
och någon har förmåga
att binda

kanske känns det
annorlunda

-

jag sparar mig
väntar in
ett ursprung
en kultur
någon livlina. för att slippa
känna mitt
på tok för stora
oproportioneliga huvud

en Franz vaktar
ett bord. han drivs av
solceller som räcker
sträcker sig efter en timme
för att vagga sitt
enorma huvud
dag ut. dag in

-

det är augusti
för det liksom
visslar. bland löven
något finns
en känsla
en tanke
en doft
en du. en vagga
där gammalt spelar föga
minnen jag vet om
lyckas lägga
undan

något är faktiskt
annorlunda
kanske en känsla
där vi kan vänta in
varandra




Fri vers av kollrigheter
Läst 720 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-07-28 21:23



Bookmark and Share


  mayhem and order
det är så fint så det gör ont i magen. förra veckan haglade det i göteborg, som stora frigolitbitar som trilade ned. jag stannade och stod stilla i en allé och tittade på frigoliten och att himlen var så där blyertsgrå som den ganska sällan är och det var en väldigt fin känsla. din text gör lite samma sak som den där frigoliten, eller haglet.en fin känsla.
2010-10-27

  Patrik Englund VIP
du är jättebra
2010-07-31

    ej medlem längre
Jätte bra!!
2010-07-29

    tehdog
storartat, slutet pulserar. woop!
2010-07-29

  Betlehemsstjärnan VIP
En känsla av ovetskap, lite av oförnuft. Förblindad augusti kanske väntar....men spännande Känns din dikt/B
2010-07-29

  malin...
Wow!
2010-07-29

  Olof Lagerhorn VIP
Hej, tycker du lyckas fånga en känsla (saknad?), som rör sig framåt, utvecklas, kanske mot något hoppfullt. Starka bilder.
Olof
2010-07-28

    ida lindberg
det känns som augusti/det är augusti
och upprepningarna av 'kanske en känsla'
ger en svävande, grym effekt
2010-07-28

  Baystream
iLIKE.
2010-07-28
  > Nästa text
< Föregående

kollrigheter
kollrigheter