Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

porträtt av en vän





det här med vän




och att behöva påtala det,
gång på gång, som en repetetiv magsjuka

kräksjuka, spetälska,
vrid och vänd dig



*


jag minns tanken om ciggen
det där med vän
att dra sig undan likt plasten
som förvrider sig i värmen


*


och ryggraden som saknas
när hon reciterar ett jävla låthelvete
talar om det hon inte vågar säga

jag minns det som i dag
nu senast när jag stannade upp

hur jag vacklade, famlade,
fumlande över avgrunden
där jag kvävdes,



där föddes även en likgiltighet
inför alla oskrivna brev
om det här med vän



*



minnesdagarna i Westport
och sedan aldrig mer
inte kunde jag fly dit ens
och undvika paniken







*







det här med vän
har bott i samma smutsiga stad
långt efter mig,
och långt efter ett oläst brev





Fri vers av kollrigheter
Läst 395 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-06-19 17:56



Bookmark and Share


  Maria Natasja
Riktigt, riktigt, otroligt bra skrivet!!
2014-06-19
  > Nästa text
< Föregående

kollrigheter
kollrigheter