Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt i fri vers om att allt kan inte vara bra ibland.


I min värld

I min värld kan ingen skada mig.
Jag är trygg här, för du finns inte i mitt sinne.

Jag är sårbar här, för jag är galen.
I min värld är jag ensam, jag behöver dig.

I min värld är fågelsång det vackraste som finns.
Jag behöver inte oroa mig, inget ont kommer hit.

Jag förblir stum, fåglarna överröstar mig.
I min värld går jag aldrig säkert, inget kan vara för bra.

I min värld är det ljust, för jag har fört bort mörkret.
Jag har gett allt skönhet.

Jag är rädd, för ljuset kan vara lika skrämmande.
I min värld bleknar jag bort, allt är vackert utom jag.

I min värld är luften klar, jag har rensat världen från orenheter.
Jag kan vandra utan skor, inga onda stenar finns här.

Jag kan inte vara här, jag är för smutsig för att finnas.
I min värld får jag smärtor, jag kan inte gå rakt.

Jag kan inte höra, se eller andas.
Ljudet överröstar allt
Ljuset förblindar mig
Luften pressar mina lungor.

Jag vill inte leva i min värld.




Fri vers av Fjäderflickan
Läst 194 gånger
Publicerad 2011-03-05 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fjäderflickan