Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandring med Gudinnor...

Jag har börjat lyssna på mitt inre, och det spelar inte längre någon roll vad andra tycker och tänker om det. Jag har öppnat mina sinnen och tror på det jag ser och känner numera. Jag tvivlar inte längre...

Jag kom i kontakt med Hel, mörkrets och avgrundens gudinna. Hon kom in i mitt liv när jag behövde det som mest. Hon kom och konfronterade mig med mitt mörker. Hon provocerade, tröstade och stöttade mig. Vi umgicks flitigt en tid, och talade mycket om livets mysterier.

Hon tog ner mig till underjorden och lät mig betrakta gränsen till dödsriket. Och hon fick mig att känna dödens kalla ansikte. Hon fick mig att inse att det inte var där jag hörde hemma.

Sen kom Hekate, häxornas Gudinna. Hon som är underjordens härskarinna men även dess ljus. Hon härskar över himlen, jorden och underjorden. Hon kan och vet allt om universums mysterier och hemligheter.

Hon har suttit vid min sida och kramat och klappat mig i mina svåra stunder. Tillsammans med jorden så har vi förenat oss med det döda, och med det som kommer att återfödas. Hon var en kärleksfull kraft som närade mitt hjärta. Jag kände plötsligt hoppet inom mig, och hon erbjöd mig ljuset, min egen återfödelse.

Gudinnan kommer av sig själv. Först som en känlsa, sen en smekning och till sist med sina gudomliga viskningar. Så har det varit för mig i alla fall. Men det är nog olika hur man få kontakt... Mycke beror också på hur vårat liv ser ut, vad vi behöver och vill utforska. Men en sak är säkert, Gudinnan kommer till dig om du vill, bara du öppnar ditt sinne och ger henne din tillåtelse.

Nu senast så flyttade Freja hem till mig. Och hon kom oxå i rättan tid. Precis när jag börjat känna ljuset, och den där gnistan som jag saknat så länge, träffade jag henne. Hon kom som en storm. Kärleksfullt och fnittrande så äntrade hon mitt liv. Och mitt hjärta höll på att fullkomligt spricka av lycka.








Fri vers av Lilitha Hex
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-16 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lilitha Hex
Lilitha Hex