Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakten efter frihet

Lossa mig från denna
Tillsägelse
Börda
Hat.

Ge frukt av det goda,

Framkalla
Kärlekens ljus
Av lustens behov.

Låt tron
Göra mig stark,

Lik vattnet.




Fri vers (Prosapoesi) av Abraham Eriksson
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-25 14:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vacker bön i koncentrerade stycken som känns att den kommer direkt från det vidöppna hjärtat. Från början så avlöser den en från alla bördor och allt det kvävande hatet och sedan när man är redo att ta emot de goda gåvorna så fylls själen på med ljus, kärlek och livslust. De avslutande stroferna tyder på både ödmjukhet och tillit när man gradvis växer i tron så att den till sist blir lika kraftfull som vattnet. Lika självklar, lika givande och lika stark som de brusande forsarna som strömmar genom dalgångarna eller som det böljande havet som slipar och formar materien till små rundade stenar som man sedan kan hålla i sina händer och känna värmen. Det finns ett sökande efter godhetens frukter i den här texten som låter ana en sötma. Ett framkallande av ljus och något som är djupt grundat inuti och därför inte hela tiden behöver basuneras ut. Kort sagt så uppfattar jag dikten som en mild överlåtelse och en strävan. Något mycket finstämt och subtilt som ändå har ett tydligt mål och en riktning.
2011-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Abraham Eriksson
Abraham Eriksson