Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vet att färgen flagnar

sviktar i handlederna
tar nya grepp men
falnande sådana
liksom flagande färg på faluröda hus
långt ut på åkrarna
bortom böljande rapsfält
om våren
jag vet att de flagar
du behöver inte åka dit
för att se med egna ögon
jag vet
har dett set förr
det är så det går till här i sverige
färgen flagar till slut
oavsett vad du säger
när du idag rollar ditt hus
med pensel och försiktiga
exakta drag
uppåt och nedåt
inte kors och tvärs
du vill ju inte ha ränder
i ditt nymålade vita tak
för att inte tala om
tapetskarvar som överlappar varandra
när kant i kant var tanken
men du
det är så ibland med de sviktande
handlederna
att det faktiskt blir falnande grepp
och då kan det hända att
det inte blir så rakt som du först tänkt
dig
men du
det är okej med överlappning
någon gång
lite ibland




Fri vers av tapetklister
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-18 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tapetklister