Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten i en stor värld

Vet inte allt-jag vet inget.
Vad är lilla jag i denna stora värld?
men du är min medmänniska,
du vet inte heller allt bara för att du är utbildad-
gått universitet,
och jag jobbar på ett cafe.
Vet bara att alla gör misstag-
vem är ni att döma?
ni som dömer dvs.
Jag vill leva bra-
vill att mitt liv som jag kämpar för ska leva bra,
så säg inte annat om mig
för jag bryr mig inte-
jag dömer inte,
bara för att jag inte lever som ni,
jag har väl mitt sätt att leva.
Kanske inte är trygg hela tiden
men jag kämpar för någonting,
och jag är ensam-
ni är inte ensamma,
men endå klagar ni.
Mänskligheten är självisk
eller har jag råkat ut för en självisk omgivning?
för visst är det inte rätt att jag ska känna mig liten när jag står bredvid en som är lika stor som mig?




Fri vers av farytale
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-10 19:21



Bookmark and Share


    ordskalv
Lite stavfel här och var men den är berörande och det är det som räknas. Bravo!
2012-06-10
  > Nästa text
< Föregående

farytale
farytale