Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är rädd

Jag ser skuggor som rör sig,
Och skrämmer mig själv.
Läser hemska historier
Fast jag vet att jag inte vågar.
Om jag såg en hel skräckfilm,
Då skulle jag inte vara vid mina sinnens fulla bruk
Länge till.
Men jag är inte rädd för att dö
Och jag är inte rädd för smärta
För är inte döden bara något ännu oupptäckt
Och smärta måste ta slut, eller sluta i död
Och död var väl inte dåligt.
Jag är rädd för att bli skrämd
För att inte vara trygg
Jag är rädd för att vara rädd
Och jag hör steg
Och andetag under min säng
Och jag ligger paralyserad
Av en rädsla som inte finns




Fri vers av Emma-Karin
Läst 265 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-05 22:59



Bookmark and Share


  petter rost
En mycket vacker dikt om - livet. De här raderna
"Men jag är inte rädd för att dö
Och jag är inte rädd för smärta
För är inte döden bara något ännu oupptäckt
Och smärta måste ta slut, eller sluta i död
Och död var väl inte dåligt"

De här orden kan jag upphöja till en gudlös bön, en bön till - livet!
Tack du / Petter Rost
2013-05-05

    ej medlem längre
Din tid är nu- värdefull är du
Hoppas att rädslan försvinner
och att livet vinner...
Skriv
skriv
skriv
Om livet
Om längtan
som övervinner
2013-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Emma-Karin
Emma-Karin