Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är tillbaka, precis lika ensam och barnslig som förut. Det enda som har förändrats är att jag nu insett precis hur ensam och barnslig jag är.


En ilsken katt

Du klagade på din ilskna katt,
Som rev upp sår
Höll dig vaken varje natt
Lika ilsken år till år
Förbanne mig som ingenting förstår.

Jag var dum, jag hoppas att det är förlåtet,
Katten fanns ju där och spann belåtet.
Jag var naiv och oskuldsfull
Tills dagen allt störtades omkull.

Du bad mig hämta lite grejer
I ett hus som jag aldrig förr besökt
Det är väl bara som man säger
För "att få en klump i magen" är ganska långsökt.

Allting rasade ihop
När jag äntligen förstod
Dina tysta klagorop.

Ingenting blir som det var,
Inte när katten satt kvar
Precis där de hittat min vän.
Sönderskuren, igen
När den strök sig mot mitt ben
Mot våta kinder så fruktansvärt len.

Jag kan inte fatta att
Du faktiskt hade världens snällaste katt.




Bunden vers (Rim) av Emma-Karin
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-02 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma-Karin
Emma-Karin