Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till(sammans) med min medresenär, för friheten, mot normativiteten


normal(t)

Det som är valt
Skall förbli valt
Måste du välja?
Välj då normalt

Se bipacksedeln för medicinen du svalt
”Vanlighet, 6g, intages oralt”
Den hjälper dig vänligt att tänka normalt
Att glömma att livet, till sist, är fatalt

Allting som lever
Skall en gång dö
Måste du leva?
Lev då som snö

Kom och glöm din komplexitet
Packas tätt samman, utan identitet
Var färglös, kall och sällan konkret
Smält illa kvickt, om du någonsin blir het

Det som är valt
Skall förbli valt
Måste du välja?
Välj då normalt

Vem, vad eller varför lever du för?
Varför tänker du vad du tänker, varför gör du vad du gör?
För att du lärt dig att noga tänka dig för?
För att du lärt dig göra endast sånt som göras bör?

Tänk på livet du har
Tänk på vad som blir kvar
När du haft dina dar
När alla är blivit var

När du lidit alla kval
När du gjort alla val
Vad vore du helst: behagligt oral
Eller tillräckligt skral, smal, sval och banal
Vore du helst normal?




Fri vers av inthevidual
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-05 02:51



Bookmark and Share


    Balans
Den är bra! : ))
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

inthevidual
inthevidual