Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två par skidor mot en varm vägg

Hon lite före, han efter. Det putade av apelsiner om hans byxor. Hon ökade farten, han hängde med. Trädstammar, klädda i frost, vindlade omkring dem. I hans ögonvrå tyckte han sig se dova djurkroppar som löpte med. Han jagade ifatt henne och mitt i ett sugande motlut blev de stående, hållande varandra fast med bara munnarna. Andades in i varandra. Deras huvuden omslöts av koldioxidrök, och tinande nässtrån blänkte till i ljuset från den violetta nedåtgående solen.

Nu var det bara en nedförsbacke kvar till stugan. De passerade deras egna nedsjunkna fotsteg. De ställde skidorna mot husväggen: flisor lossnade och färg flagnade. Raggsockor, pjäxor och skidbyxor rasade av i en hög innanför dörren. De lyfte var och en på sina tjocktröjor. Föste de mjuka magarna ihop. Hans hand grep kring hennes något ludna vad. Hennes hand om hans rakade huvud. I samma stund som han tyckte sig höra en burk med sylt öppnas, förstod han att han var inne i henne.




Prosa (Kortnovell) av Per Teofilusson
Läst 338 gånger
Publicerad 2013-12-29 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson