Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trött på andra

Varför blir man irriterad på människor.
Förstår man inte själv.
Vill inte vara den som klagar.
Men för helvete, tänk lite själva.

Ska man behöva förklara allt själv.
Finns det ingen som kan tänka längre.
Alla tror att världen roterar runt dem själva.
Stå i ett hörn och ropa på hjälp.

Blir bara ledsen, rädd och förbannad.
Är det så vi vill ha det.
Den som skriker högst vinner.
Eller ska vi våga säga emot.

Känns som om hela världen gett upp.
Ingen som tar eget ansvar.
Utan hoppas andra tar beslut.
Inte jag, stå för vad ni säger.

Känner ingen sympati eller empati.
Ingen hjälper mig, ingen lyssnar längre.
Alla har problem, men inte alla kan lösas.
Förstå, att inte allt är rättvist.

Om man inte tar ansvar för sig själv.
Kan man inte begära att andra gör det.
Ett samhälle byggs inte på hopp.
Utan på det man kan göra.

Sluta vara den som gnäller.
Ingen orkar eller vill lyssna längre.
Ta ditt förnuft till fånga.
Jag tror alla är trötta på gnället.

Låt det bli en värld som man vill ha,
Inte det man tror andra gör det till.
Det behövs bara lite självrespekt.
Lite..... Jag kan. Jag vill.

Vänta inte på andra.
Var den som börjar.
Bli en ledsagare för oss.
Jag vågar stå upp, gör du..............





Fri vers av quampec
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-24 22:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Japp, det gör jag!
2014-05-25
  > Nästa text
< Föregående

quampec
quampec