Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självförtroende

I drömmen klarar man allt.
Verkligheten slår en i ansiktet.
Jag, tillåter ingen förklara.
Utan upplever mina misstag själv.

Jag lär mig utan förklaringar.
Ändrar det som inte fungerar.
Någon gång ska det bli bra.
När, vet jag inte.

Tror man behöver lite tur.
Inte mycket, bara lite.
Varför ska allt vara enkelt.
Vill och behöver klara det själv.

Oavsett problem, finns det en lösning.
Man får kämpa för att hitta den.
Men när den kommer.
Blir man en jätte.

Andra kämpar med problem.
Jag försöker se lösningen.
Låt ingen säga till dig.
Att det inte går.

Kanske lösningen inte blir bra.
Men det är din lösning.
Det du kommer fram till.
Är det som passar dig, inte andra.

Ingen ska styra dig eller dina tankar.
Stå upp och tro på dig själv.
När du lyssnar på andra.
Hör du oftast deras problem.

Låt andra ta del av dina lösningar.
Man kan om man vill.
Våga ta det första steget.
Och andra och tredje.........








Fri vers av quampec
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-07-22 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

quampec
quampec