Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lackskor

Tanke styr, barnet springer fritt
Barnet i mig, mitt riktiga jag, resten är en fasad.
Färgen flagnar och masken kliar,
en tidsfråga, handlar inte om instinkt inte om att våga.

Ett barn när ljuset styr, förvandlas
Ett monster när mörkret tar över vår värld, tortyr, slutar andas.
Leker dag och natt, om liv och död, allt sammanblandas

Vill du vara med får du leken tåla
Jag vill inte ha några sura miner när vi i svart ska världen måla.

Stigar med oskrivna slut i symfoni med barntjut, du brutala avslut.
Alla får vara med, det är lika för varenda en.
En vänlig klapp på huvudet och blod på skorna
dessa svarta lackskor, det är lätt att tvätta bort
mamma behöver inget veta, ingen behöver veta, vi är diskreta

Skvallverbyttabingbong
nu kommer du aldrig få några vänner igen
Blod på skorna, på lackskorna, tig nu
Men det är bara en lek, det vet alla
Alla som är med får leken tåla
Bit ihop ditt missfoster vi ska leka hela dagen, inte gå hem än.

Jag bestämmer reglerna
I bubblan är jag gud och jag har makten, bestämmer takten
vill inte höra ett ljud.

Vill bara ha lite hjälp, vill ha mer plats
Torka av dina skor och ge dem till mig
Inte för att jag ber dig, det är vår lilla hemlighet
Ge dem till mig för att du vill
Lögner är vackra och denna lika så, lilla vän det måste du väl ändå förstå

Ditt liv är en lögn men tro mig inte för din egen skull
Jag kan hjälpa dig, kan göra det lätt för dig.
Mamma behöver inte veta, ingen behöver veta, ingen ska oss motarbeta

Vår lilla hemlighet,
Det mot lackskorna och låt blodet vara kvar på
det är finare så.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Emzeer
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-24 18:05



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
en helt underbar befriande frihetsäskande skrivelse av vigör
2014-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Emzeer
Emzeer