Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djupa ord i en grund tanke, som fäller skogar och tömmer dalar


Blott en ängel

Du älskar, men du slår med öppen hand.

Du hatar, men du kramar mig varm.

Du tänker, men du talar högt själv.

Du ler, men gråter då andra inte ser.

Man tror du värnar om det vackra, det tysta lika så.

Man ser dig skratta, men dig inte kan förstå.

Ty i ditt mörka sinne - en ängel öppnat sig

Den kallar sig för livet - och vill vara din vän.

Fall inte ofta, fall inte hårt.

För i andras mening är du förlorad ändå.

Kanske finns ett ljus, bortom ditt mörker.

Kanske finns en tro.

Men blott en ängel i din tomma själ skola bo.




Fri vers av Jörgen Dahlberg
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-20 16:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dramatiskt vackra ord som säger mycket mellan raderna.
2015-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Jörgen Dahlberg
Jörgen Dahlberg