Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet hur det luktar på månen.

Jag tror jag var väldigt nyfiken som barn. Jag var den sortens vetgiriga barn som skulle pilla i allting, ta isär det och se hur det var konstruerat, laga trasiga grejer, studera allt som kröp, krälade, simmade och flög, studera deras livsbetingelser, befinna mig med näsan alldeles nära marken och insupa allt, dofter, färger, intryck och förunderligheter, eller klättra upp i toppen på ett träd för att se hur allt såg ut uppifrån. Jag var aldrig ren om händerna och inte rädd om kläderna för fem öre. Jag var nog lite grann en besvikelse för min mamma. Jag ville bli upptäcktsresande. Det blev jag aldrig. Men jag har tydliga minnen som idag gör att jag omedelbart kan känna månens doft i näsan, när jag läser att där luktar som när man slår två stenar mot varandra. För naturligtvis försökte jag spräcka stenar och knacka till stenyxor, som barn. Så jag vet.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 298 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-10 00:49



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
born to be alive
vi är jordens salt vi kvinnor som leker med allt
2016-02-11

  Peter Olausson VIP
Och din nyfikenhet har du sannerligen inte förlorat, annars hade du aldrig kommit ihåg barnets upplevelser. Det är en gåva!
2016-02-11

  Larz Gustafsson VIP
Klart coolt!
Även jag var - och är - vetgirig.
Hörde i dag på bussen en liten kille tala om grönlandsvalen.
Det var jag - i den åldern - tänker jag nu.
2016-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger