Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den psykosomatiska personen




Hon eller han är inte dum
utan kopplingen mellan kropp och själ
har aldrig gjorts.

Den lider av alexitymi....saknar ord för känslor.

Frågar man vederbörande hur den mår
får man en uppräkning
av de kroppsliga symtomen till svar.

Den blir arg på sjukvården
i st f för den som svikit från början.

Den gråter över sina sjukdomar
men inte över sitt själsliga lidande.

"Det är viktigare att veta vilket slags person
som har en viss sjukdom
än att veta vilken sjukdom en person har".

( Hippokrates)




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-30 07:14



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
då är du vid liv...psykiskt...känslomässigt
2016-05-30

  Staffan Nilsson
Bara kropp?
Jag kan inte ens fantisera om vad det betyder.
2016-05-30

  Gunnar Hilén VIP
nä jag menar det. men det är inte samma sak som en psykosomatisk person. dina olika KÄNSLOR strider mot varandra men hos den senare så finns inga medvetna känslor alls. det är en kropp och that´s all.
2016-05-30

  Staffan Nilsson
Ja, jag är en konfliktfylld person.
Vem är inte det?

2016-05-30

  Gunnar Hilén VIP
jag tror han skulle säga att ha ont inte är en sjukdom men att du är en konfliktfylld person....kanske...men att du är din egen expert
2016-05-30

  Staffan Nilsson
Jag gillar att slappa.
Min kropp gillar inte det.
Jag får ont när jag inte rör på mig.
Och jag kan inte slappa när jag rör på mig.
Jag och kroppen har en fejd.
Vad skulle H ha sagt?

2016-05-30

    ej medlem längre
bra knorr på slutet
om det inte handlar om brusten mjälte o dyl
2016-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP