Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IDYLL UR EN DRÖM

ett lätt soldis fyller skogsgläntan
där våren just övergått i sommar

i den porlande bäckens klara vatten
tycks sjögräset som klär stenarna
förföriskt bölja och slingra sig
likt tusentals gröna mambor

en ljummen bris bär med sig toner
från Bachs högstämda kyrkokantat:
”Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ!”

just nu, om blott för en kort stund
ter sig allting precis som det ska




Fri vers av H. Hellman
Läst 38 gånger
Publicerad 2022-11-06 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

H. Hellman
H. Hellman