Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÖRKERSEENDE

sinnena vässas i skymningens stillhet
då det enda som rör sig är bröstkorgen
som långsamt utvidgas och sjunker ihop

i den gåtfulla tystnaden ligger ett väsen
omvandlat av natten till en stark magnet
som drar till sig och slukar varje intryck

för när nattens slöja döljer det världsliga
spärrar själen upp sina dolda ögonlock
och betraktar kosmos med full skärpa




Fri vers av H. Hellman
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-06 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

H. Hellman
H. Hellman