Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Chan skickade orden pappa, vintervit och fundera, jag fogade in 18 och här är resultatet. Lena Söderkvist, TrollTörnTrappan och Gunwale deltar också i stafetten.


Pappa eller far. Stafett 73

Varför säger vissa "pappa"
och andra "far"?

Nu när mitt hår fått en vintervit nyans har jag annat att fundera över...




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-14 16:33



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
T.ex. "Far! jag kan inte få upp min kokosnöt" kanske var det mest naturliga utropet från pojken på Povels tid..? Jag har bara skrivit "till far" på julklappar o dyl.
2022-12-15

  TrollTörnTrappan VIP
Har alltid haft svårt att säga/tänka "far" eller ens "farsan" om pappa, dvs min pappa. Någon annans far låter mer naturligt - eftersom det blir mer officiellt "utifrån sett" för mig.

Nå visst, ju äldre vi blir inser man nog att det bara är en vana, vilken benämning man vuxit upp med.
2022-12-15

  Gunwale VIP
Det där med ”vintervit nyans” går att tolka på två sätt - en finurlig finess!
2022-12-14

    Lena Söderkvist VIP
Pappa är ju litet vardags, litet familjärt. I böcker säger man oftast far, om det inte är en barnbok. Intressant fundering iaf. Fast det kan finnas invändningar mot min förklaring, och andra förklaringar kan ju också finnas.
2022-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP