Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommar

 

 

här är lugnt och stilla

bara fåglarna drilla

Midsommartid kommen

den hälsas välkommen

 

sill och potatis med nubbe

det spelas kubb

jordgubbstårta smakar bra

det måste man ha

 

snart fylls luft av sång och skratt

förväntan inför midsommars magiska natt

blommor under kudden där är

kanske får man se sin hjärtans kär

 

när natten sig sänker

månen i sjön blänker

till ro allting vilar

Amor skjuter pilar

 

den som drabbas känner detta

det blir en sådan hetta

varm av kärlek, varm av åtrå

ja, så kan det i Midsommar gå

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-23 09:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Se upp alla flickor små
så kan det gå
när åtrån tränger på
i midsommar natten den sköna.
Kanske det var en skröna
eller var det verklighet?
så småningom jag vet.
2023-06-23

    Lena Staaf VIP
Fina midsommarord! Det är så här vi föreställer oss midsommar.
2023-06-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om midsommarens ljuvliga tid.
Tror många känner igen sig i din text.
2023-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP