Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns dom som har det värre

 

 

när kroppen värker och orken tryter

är det lätt att ömka sig själv

fråga sig varför man drabbas

av dessa infernaliska plågor

 

då man på andra tänker

som drabbas av tiofalt värre

man kan skatta sig lycklig

som inte likt dom drabbas

 

trots allt, det är uthärdligt ändå

värre för dom som mera sjuka är

där varje dag en plåga är

som har så många besvär

 

man är  så ödmjukt tacksam

för varje dag man lever

när ens bekymmer tycks små

man har det nog rätt bra ändå

 

ser det ljusa i tillvaron

njuter av det sköna i livet

trots allt, man finns ju till

någon mening måste det vara

 

eller är det blott en slump?

att ens egen existens finns

gör det bästa av min dag

även om det känns motigt ibland




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-16 09:34



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Din text får mig att tänka på mitt liv och jag är trots allt tacksam över att jag inte fått tyngre bördor än jag orkar bära.
2024-05-17

  överlevaren VIP
Ja det tål att tänka på, kanske man kommer på andra tankar….
2024-05-16

  siv birgitta.a. VIP
det är så jag tänkt det finns altid folk som har det väre man skall inte känna sig som ett offer
2024-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP