Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

 

 

ljuvliga, härliga sommardagar!

dagar fyllda av glädje och förväntan

hon älskar så värmen och solen

den är hennes bästa vän

 

gyllenbruna ben och armar

fräknar i det runda ansiktet

en mun som skrattar

ögon som glittrar av glädje

 

hon går barfota i det gröna gräset

ävenså på stubbåkers yta

på asfaltväg så varm och het

skinnet under hennes fötter

tjockt som elefanthud

 

hon älskar sommaren

det är hennes tid

allt det vackra i naturen

får hennes själ o hjärta att leva

 

där hämtar hon kraften

att uthärda det svåra i livet

hon är bara en flicka

med ett allvar som vuxen

 

hon förstår att livet inte bara gott är

där finns rädslan för det onämnbara

det som bara inte får hända

men ändå händer

gång på gång

 

men nu är det sommar

hon förtränger det svåra

gläds åt sommarens ankomst

de stunder hon frihet hon åtnjuter

 

lyckliga stunder

fyllda av eufori

ren och skär glädje

över att finnas till

för sin egen skull




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-21 11:16



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Tänker mig en flicka som mobbas i skolan och nu kan njuta av sommarlovet.
2024-05-22

  ULJO
Härlig sommar dikt
2024-05-21

  Sparvögat VIP
Fina ord ~ till sommarens
strålande värme…
2024-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP