Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oväntat möte

 

 

i livets berg- och dalbana

sitter ingen säker

inga garantier finnes

man till försiktighet mana

 

fallgropar där sig döljer

urspårning kan där bli

svårt att veta, svårt att se

rädsla därpå sig följer

 

livet sig vilar på vågskål

kan närsomhelst tippa

om sista stunden vet vi ej

ej heller dess svarta hål

 

sorgen gruvligt stor

tårar i oändligt flöde

säg vad är ens öde

det stjärnorna spår




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-06-30 10:28



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Dödens komplimang
har en dyster klang
liemannen ler i mjugg
med lien i högsta hugg
oväntat dyker han upp
och gör sin kupp

2023-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livets resa och att vi inte vet vad vi skall gå tillmötes.
2023-06-30

  BenGust VIP
Och små förskjutningar
solkurvor eller andra tillfälligheter
i livsmiljön kan orsaka storm
och ödelägga.
2023-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP