Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snigelspår

 

 

långsamt du skrider fram

med huvud högt och  stolt

kan klättra högt på stam

men ej göra någon volt

 

dina spår dig tydligt avslöjar

rand av slemmigt gegga där

syns så väl var den börjar

vart dina vägar bär

 

ditt hem på rygg du bär

så praktiskt och genialt

steker solen kryp in där

det är ju optimalt

 

du älskar regnet som faller

det våta gräset är så skönt

om någon dig anfaller

försvinner du i allt grönt

 

din livsrytm är den tålmodiges

du tar dagen med stilla ro

din förebild är Arkimedes

låter dina idéer gro

 

tänk om människan gjorde detsamma

se allt det ljusa

vi borde snigelns fart anamma

och ej genom livet rusa




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-07-03 09:42



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Underbara ord som vilar
i snigelns land…
2023-07-10

  Kungskobran VIP
Härlig text.

Lilla lilla snigel där
som på ryggen huset bär
kryper långsamt fram
över stockar sten och stam
vet ej vad stressen är
när det långsamt framåt bär

2023-07-04

  Marita Ohlquist VIP
En text helt i min smak
vi borde som sniglarna göra
ta oss fram i sakta mak
utan att jorden förstöra.
2023-07-03

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja vi borde snigelns fart anamma,
ty de spår vi lämnar är mycket värre,
vår jord blir aldrig mer densamma
om inte spåren vi lämnar efter blir färre!!
2023-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP