Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Introvert

 

 

man må kalla mig introvert

på konversation ej en expert

kan också vara en smula kokett

en prinsessa på en liten ärt

 

i rampljusets skugga jag står

som ni säkert förstår

jag trippar lätt på tår

nästan som en toreador

 

blyg och skygg jag alltid var

på tystnaden jag ofta bar

det jag ännu stundtals har

men i tystnad ord bevarar

 

talar med ord som är stumma

slår på den stora trumma

orden ej alls är dumma

men kanske en aning krumma

 

kanske jag en dag vågar tala

vågar med annan samtala

men ej som kvarn mala

för det vill ingen betala

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-24 11:51



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att tala är silver, att tiga är guld
2023-07-25

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor om de sagda orden och de osagda.
2023-07-24

  BenGust VIP
Stora felet i vår samtid är tron på att alltid måsta vara i stånd att leverera
smarta repliker och sälja sig själv.
Smart är nästan liktydigt med förmågan att kunna roffa åt sig. Står man tillbaka
och är tystlåten betraktar många en som 'dumsnäll'. Så ytligt har vårt samhälle blivit.

2023-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP