Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny dag

 

 

det blir aldrig som det varit

det förgångna kommer inte åter

det mesta har förfarit

aldrig nånsin människa förlåter

 

kalla blickar, elaka ord

ömsom vin, ömsom vatten

av hat och ondska gjord

som ett spöke om natten

 

oförsonligt envist upprepande

lögnernas svarta sotiga

det ondskefullas ande

vill osanningarna uppvigla

 

den är rätt att döma

som orättvisa lidit

ingen ska  fördöma

den som stridit

 

för rättvisa och heder

dess främsta ideal

den säger eder

som lidit alla kval

 

en gryning komma skall

då allting uppendagas

synas ska allt förfall

det onda ska förjagas

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-18 11:06



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2023-12-18

  Kungskobran VIP
Det kommer en dag
som vi kan möta med välbehag
2023-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP