Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är härligt med 'dokumentärer' där svaret kan få vara okänt eller som i den gamla vitsen om engelska språket, där frågan är 'vad heter jag vet inte, på engelska' och svaret blir 'I do not know'.


Och svaret skall vara...




Det märkliga med
just Atlantis som
enligt legenden var

en övärld som
sjunkit i havet,
är platsen där

detta skall ha
skett, ännu okänd.
Flera olika människor

påstår sig veta
säkert platsen. Bara
att ett antal

'vetare' pekat ut
'den mest troliga
platsen' på vitt

som skilda platser
'någonstans i medelhavet'
oftast. Trots att

namnet påminner om
havet Atlanten. Det
bästa med mysterier

är att de
förblir mysterier, utan
några säkra svar.



(Som du kan se av bilden,
är detta en del av Karlstad, på vägen från
Museet och biblioteket en dag i augusti 2010,
med Sandgrund bakom ryggen
och båtbussens brygga (framför näsan)
i en kanal (till vänster i bild)
vilken tar vatten från Klarälven.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-04-30 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP