Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nålens spets

Jag är ett resultat av
tusentals generationer;
ett enda grässtrå
på en gräsplätt
som alltid existerat
& som växt sig större,
större än ögat kan nå.

Jag är ett resultat av
mina förfäders marsch;
deras val & viljor
deras sammanflätade öden
deras girighet & passion
deras existentiella gåtor
deras bundna löften.

Jag är ett resultat av
naturens dova tonart;
i grenarnas ljuva blad
i jordens mörker
på de snötäckta himlabergen
under stammarnas källor
vid sjön som icke är.

Jag är ett resultat av
universums utvidgning;
ljudet innan bullret
ljuset som fastnat i mörkret
klockslagen före min tid
kärnan i solens viljekraft
syret i folkets symmetri.




Fri vers av Fransz Reuel
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-07 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fransz Reuel
Fransz Reuel