Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
This is your captain speaking.


Planet

det oförsiktiga
det oärliga i ärligheten
överalltets klarhet.
motorvrålet som förvrängning
eller makt i vila.
mängderna väta
som är turbulens
på tusentals fot.
en dödlighet
som sinnet tänkt på
i det förflutna
i dess rörelse.
kompression
vad alla män önskar
är det omöjliga.
tungankaret
förvissad av månens kraft
men värdelös
utan upplösning
vid vingslagen.
jämvikt.
kommer på
vad man flyger från
vad vi är närmare nu
än då vi steg upp
eller omvänt
som sötman i godiset
artificiellt förfalskat.
ögonblicket
av propellrar
som slår om takten
nedstigning.
isen hård
lukten av eter
spänning och laddning,
urladdning
avslappning
torsion under skevroder.
otillgängligt.
trycket tillgången.
dörrarna utåt
till ursprung -
ursprung.
den flygande fyrtaktaren
brännbar flygande ståldrake.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Kosmopoliten
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-10 02:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten