Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utläst

Jag stiger in i rummet
där du sitter.
Andas samma luft
som dig.
Jag vet vad du tänker...

Jag stiger uppför stegen
du tog igår.
Ser samma spricka i väggen
som dig.
Jag vet vad du tänker...

Jag stiger av bussen
du alltid kör.
Ser samma sömnlöshet
som dig.
Jag vet vad du tänker...

Jag stiger på tåget
du aldrig rört.
Andas en annan luft
än dig.
Jag min frihet dig skänker...




Fri vers av Fredrik Westrin
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-05 22:52



Bookmark and Share


  Fredrik Westrin
Hej tjort.

Kul att du påpekar det här med dig/du, för det ska vara dig. Rent gramatiskt i alla fall. Ditt påstående är en del av det största missförståndet i svenska språket.

Om vi tar första stycket så skulle ditt påstående stämma om jag skrev så här \"...samma luft som du andas\", vilket jag inte gör. Utan jag slutar där och då ska det vara dig. Det här med jag/mig, du/dig är ett ganska vanligt missförstånd.

Det gjorde inget att du ringde. Jag satt bara och höll på med lite lösa grejer i vilket fall.
2007-10-21

  tjort
Wow!
Skitbra!

(Men det ska vara \"som du\", inte \"som dig\")

Och ber om ursäkt för att jag råkade ringa, vet inte hur det blev så!

sköt om dig
2007-10-20

  Just Emotions
STOR APPLÅD*
2007-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Westrin
Fredrik Westrin