Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korthusen bakom scenen

Strålkastare från andra bilar
reflekterar i regnet & pölarna.
In genom taxins tonade fönster
där jag sitter, begrundar, tittar ut...

Jag lever i en svartvit värld
en film från 1957.
Det känns i alla fall nästan så
när livet precis har börjat men nästan är slut...

Du var någon jag letade upp
men har aldrig sett dig som ett hot.
Det jag aldrig riktigt förstod,
du var elden & jag inte mer än sot.

Solkatter från indianpilar
är i vägen för alla tankarna.
Mattornas ensamma mönster
är smutsiga av allt utspilld krut...

Om du kunde lyssna på det här
om du var här nu.
Vad skulle du känna då
& vad skulle du säga när allt var slut?

Du var någon jag letade upp
men har aldrig sett dig som ett hot.
Det jag aldrig riktigt förstod,
du var elden & jag inte mer än sot.




Fri vers av Fredrik Westrin
Läst 425 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-20 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Westrin
Fredrik Westrin