Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ens sömre sidor lyser igenom, och inte längre passar andra.


Utförsäljning

Ställ upp mig på rad
-Ångest, lättsamhet och dåligt morgonhumör till vänster
-Lättsamhet, glädje och vacker vals, höger sa jag
Hej och hå direktörn
-Rakare rader!
-Ovårdat språk, ta mindre plats!
-Vald sist på gympan, samling nu!

Du med barnvagnen, hon med röda vågor i ram och han med för stora skor
Ta en kundvagn och kom hit
Gratis inträde
Plocka bit för bit
"Denna kropp för dig utgjuten"

Ett runt ljus i sladd,
slocknade långt före sin tid
Hänger från taket,
snart glider vi ned
Ett tyst kras för den tommes cementbubbla

Ensamhet i hörnet,
sänkt huvud med svartaste hår och pillar sömmar på tröjan
Bredvid stod så många mer
Bär inte mer än du behöver,
sunt förnuft
Vem vill ha slit och släp?

Jag får nöja mig med bitarna,
som väger tyngre
än vad någon famn orkar bära




Fri vers av Sara Lundell
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-26 00:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara Lundell
Sara Lundell