Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hefaiston


Smeden smidde sina tystlåtna tårar
ensam i glöden,
tillvaron hade börjat påminna om
en kyligt avmätt halsbränna som
stod som en spartansk men en gång
en anspråksfull gloria
omkring en man som bar sitt eget huvud
som sitt sista,
den blåaktiga elden lät de yttersta grånande
tistlarnas tankar brinna ut:
Ljudlöst,
Ramlade iskristallerna från himlavalvet
Det vackra och det vulgära i symbios,
Ett litet liv i världen.

Hej då,
sa han till sig själv och järnet;
ringarna i bojorna levde
på sätt och vis och
återstoden,
rosten
blev till en del
av någonting annat.

Tusentals år förflyter
Ett kranium med rester av stål
Kring kindbenen
Spolas upp på en strand,
Sand rinner
Som ur ett timglas ur
De tomma ögonhålorna
En stjärnklar natt
I ett nytt annorlunda land.




Fri vers av Johan-van-damme
Läst 443 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-01-10 09:19



Bookmark and Share


  John William
Bra men på tok för metaforspäckad dikt som skulle behövs andrum
2009-02-22

  MeAmmie VIP
Om denna tycker jag mycket! Du skriver mycket som är fantastiskt men denna var en av dina bästa (enligt mitt tycke) den har en rytmkänsla och en sordin som ger mig djup men ändå väcker frågor vilket jag gillar spinna vidare på i mitt tusentankarshjärna! Fridens Lena Liljor/Ammie
2009-01-10

  L Patrik W Johansson VIP
det tar sig sa mordbrännarn

du är ju helt jävla otrolig, jag satt uppe halva natten och skrev en abstrakt dikt och så kommer du med finlir istället

vad den hette...den andra sidan...

Unfuckingbelievable!
2 out of 2
din dikt?...skall filmas...
=)

Be well,
LPWJ
2009-01-10

    Melona
hm..
den här tål att läsas högt,
den är allvarligt finstämd och ger fantastiska bilder,
du skriver och jag läser, glad för det!
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Johan-van-damme
Johan-van-damme