Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

c




Mor fick cancer, röd
död, svullen


en ganska vacker godnattsång
blodtörstiga föräldraideal
sparkar undan benen
slår hakan i isen,
vaknar i ett nytt skeende


går över gatan utan att uppfatta
blir till en våt prick,
hunden är snabbt där
slickar i sig det våta
och beger sig med mig
i sig
till sjöss,


människor i båten,
de gravida stryker med
för bröstmjökens skull,


(mamma gick ändå tidigt
hemifrån med cancern,
ni minns:)


fotografierna


kvar
i hundens mage,
kräftans bröstmjölk
fotograferad
överkörd
lämnad
fradgande hav












Fri vers av Johan-van-damme
Läst 450 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-07-19 21:30



Bookmark and Share


  Nanna X
vacker förintelse
2009-07-20

    Trast
Även intressant hur hund- och modersmotiven interrelateras.
2009-07-19

  Johan-van-damme
jo det kanske det är, tänkte inte på det
2009-07-19

    Trast
Hu så äckligt.
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Johan-van-damme
Johan-van-damme