Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Turkos fågel

Jag flyr ut på gatan
Efter vårt stormiga gräl
Med andan i halsen
Slår jag igen porten

På gatan ligger en fågel
En sprucken fågel

Fågeln flämtar tungt
Och har färgglada vingar
I vackraste turkos

Jag tar upp den med ömma händer
Fjädrarna värmer lätt

Jag andas vid dess näbb
För att dela med mig av livet

Det där som alla verkar värdera så högt
Men som man ändå behandlar vårdslöst

En fjäderlätt sekund
Låg fågeln i min hand

En fjäderlätt sekund senare
Flyger fågeln på väg mot de andra fåglarna

De turkosa vingarna
Flimrar till i solens kaskad av strålar




Fri vers av Littlesunshine
Läst 354 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-08 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Littlesunshine
Littlesunshine