Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vi inte rör varandra?

 

Ah, det är ju inte bara hud det gäller

Ge mig en natt där vi pratar till morgonen
Om att skriva och älska och gå sin egen väg
och det jävligt krångliga med att försöka vara människa
Om musiken och orden och viljan till skönhet och sanning
Om katter och anarkister och irländska gator
Om hemmahörande och tystnad och fasader
och om hippiekollektiv bakom polerade mässingsskyltar

Ge mig en natt där vi pratar till morgonen
Utan andra avbrott än de vi själva väljer
Hundra cigaretter och Cohen och Dylan och vin

Skulle det gå över den där gränsen i sanden?

Jag ser den inte riktigt
Den är ganska tunn
Och jag har aldrig varit bra på gränser

 

 




Fri vers av Princess Charles
Läst 475 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-05-13 17:44



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Tjusigt ända ut i varje rad. =)
2010-06-07

  Karl den store VIP
Åh, vad bra du skriver! Människa, vad jag gillar det. Jag vill också ha det mötet, det flödande, intima samtalet. Men jag är inte heller bra på gränser. Så jag undrar om det skulle gå?
2010-06-07

  Göran P Rödholm VIP
Skön dikt om ett skönt samtal. I Cohen och Dylan är det fantastiskt att skåla, I completeley agree.
2009-08-21

  mLite
Fastnade speciellt för "och det jävligt krångliga med att försöka vara människa" och det sista stycket. Jättevacker, själv tycker jag att det är svårt att skriva dikter som ger hopp. Du lyckades jättebra, i åtminstone mina ögon gav det här verket hopp!
2009-08-10

    Domvetingetomoss
Ååh vad jag tycker om hur du skriver. Du är grymt duktig!
2009-07-12

  Miss Mod
Gillar tonen i denna och människorna.
2009-07-06

  Blind Boy Grunt
Denna dikt var underbar! Framförallt älskade jag stycket:
"Ge mig en natt där vi pratar till morgonen
Utan andra avbrott än de vi själva väljer
Hundra cigaretter och Cohen och Dylan och vin"

Så snyggt och sen att du bara nämner namnet Dylan får mig att bli lycklig.
2009-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Princess Charles
Princess Charles