Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällstankar


Jag vill sitta i din famn när det regnar.
Känna din varma andedräkt i nacken
och din lena hud mot min rygg
höra regnets kalla droppar knacka mot fönsterrutan

Trygghet.
Dina armar kring min kropp
och den varma filten om oss båda
lugnet i dina andetag
tystnaden

En kvarglömd regndroppe lämnar min nästipp.

Dubbel-dunk.
Våra pulsande hjärtslag.

Ditt hår är ännu regnvått

Fingertoppar som smeker händer och armar.
Händer och armar som håller om magar och ryggar.
Magar och ryggar som slutar i ben och axlar.
Axlarna så breda, vars armar håller om min kropp,
vars händer smeker dina.
En labyrint av kroppsdelar hopvirade i varandra
skänker oss båda varandras värme.


Din andedräkt,
som ånga mot det kalla glaset
och regnet där utanför som knackar på fönsterrutan




Oh, håll om mig nu.




Fri vers av pluffen
Läst 373 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-21 18:16



Bookmark and Share


  Maria T
En ljuvligt vacker dikt om att
sitta inne i trygghet när det
regnar ute.
Jag hör hur regnet smattrar
på rutan
2009-06-21
  > Nästa text
< Föregående

pluffen